Home Nieuwsbericht Vliestroom uit de vaart: bezoek het schip op zaterdag 18 augustus

Vliestroom uit de vaart: bezoek het schip op zaterdag 18 augustus

2246
0
DELEN

Betonningsvaartuig Vliestroom.

Op zaterdag 18 augustus is het betonningsvaartuig Vliestroom toegankelijk voor bezoek. Een unieke gelegenheid dit schip van dichtbij te bekijken. Eind dit jaar wordt het schip uit dienst gesteld.

Een korte geschiedenis:
Het betonningsvaartuig Vliestroom type B4 is gebouwd in 1987 door Damen Shipyard. In opdracht van DGSM het voormalige Loodswezen. En heeft tot 1989 in het noorden van Nederland gevaren,

In 1989 is besloten door de Vaarwegmarkeringsdienst dat de Vliestroom naar de standplaats Hellevoetsluis moest ter vervanging van de betonningsvaartuigen Grevelingen en de Krammer.

In het jaar 2000 is de Vaarwegmarkeringsdienst gefuseerd met Directie Noordzee (RWS), de vertrouwde DGSM kleuren werden vervangen door de kleuren van RWS. Met de oprichting van de Rijksrederij in 2009, is de Vliestroom onder de vlag van de Rijksrederij gaan varen, de bemanning volgde in 2013.

Na drie decennia en vele zeemijlen is de tijd gekomen voor de Vliestroom dat deze wordt uit gefaseerd. Het vertrouwde beeld de Vliestroom in de Koopvaardijhaven zal eind 2018 niet meer zo zijn, daarom zal tijdens de vestingdagen de Vliestroom op zaterdag open schip houden. En ons daarna gaan voorbereiden op de toekomst met de MPV 30 Merwestroom.