Home Nieuwsbericht Stichting Vestingdagen presenteert zich

Stichting Vestingdagen presenteert zich

1079
0
DELEN

Het bestuur van de nieuwe stichting Vestingdagen Hellevoetsluis heeft onlangs de plannen voor de komende jaren gepresenteerd aan wethouder Peter Hofman. Zij hopen met dit plan voor een meerjaren-subsidie in aanmerking te komen. Daarmee is er duidelijkheid voor de toekomst en kunnen zij langer van te voren bepaalde onderdelen vastleggen en afspraken maken voor de langere termijn.

Uit de plannen komt duidelijk naar voren dat zij hebben geluisterd naar de signalen die vanuit het publiek, de vrijwilligers en de deelnemers kwamen. Ook de wens van het gemeentebestuur om er weer een ‘ouderwets’ stoomweekend van de maken komt natuurlijk naar voren in de plannen. “Wij willen een evenement neerzetten met wortels in het verleden (de vesting en Vestingdagen) en vertakkingen in de huidige mogelijkheden en behoeftes” aldus voorzitter Willian de Koster. “Terug naar vroeger kan niet meer, de tijd is anders, de regelgeving is anders maar gelukkig geeft ook deze tijd volop mogelijkheden. De Vestingdagen moeten weer een breed gedragen evenement worden waarbij de elementen stoom en familieactiviteiten publiekstrekkers worden.”

Het oprichten van een nieuwe stichting Vestingdagen voor de organisatie van dit grote evenement heeft al voor heel veel positieve reacties gezorgd. Na het bekend worden begin augustus hebben diverse vrijwilligers uit heden en verleden en sponsoren zich al spontaan aangemeld om mee te doen aan Vestingdagen. Dat is een goed teken en geeft maar weer duidelijk aan dat Vestingdagen volop leeft onder de bevolking. Belangstellenden kunnen zich al aanmelden via info@vestingdagen.nl . Ook kunt u natuurlijk uw ideeën melden via dit emailadres. Een informatieavond voor belangstellenden staat in de planning maar hiervoor is op dit moment nog geen datum bekend. Via de Facebookpagina Vestingdagenhellevoetsluis zijn de ontwikkelingen te volgen en zodra de nieuwe website in de lucht is zal dat natuurlijk direct gecommuniceerd worden.

De Vestingdagen worden gehouden in het 3e weekend van augustus, in 2016 is dat 19 t/m 21 augustus!

 

DELEN
Volgend artikelNieuwsbrief nr 1 is uit!