Home Nieuwsbericht Meerijden met de Road-Run? Stap in bij de RET Leyland (Leopard) –...

Meerijden met de Road-Run? Stap in bij de RET Leyland (Leopard) – Verheul 309

2327
0
DELEN

Vrijdagavond 16 augustus gaan we van start met de RoadRun. Net als vorig jaar kun je meerijden tijdens deze tocht door Hellevoetsluis!

Bezoekers krijgen weer de mogelijkheid om in een bus mee te rijden met de RoadRun. Dit jaar kunnen we 32 plaatsen in de oude RET Leyland (Leopard) – Verheul 309 vullen.

Instappen op vrijdag 16 augustus om 18:00 uur, vertrek 18.30 uur vanaf de Kanaalweg Westzijde. Interesse? Mail dan uw naam, telefoonnummer en het aantal gewenste plaatsen door naar: info@vestingdagen.nl 

Passagiers krijgen nog bericht met bevestiging en eventuele bijzonderheden.

LET OP! De bus heeft geen mogelijkheid om kinderwagens mee te nemen.

Geschiedenis

Ondanks dat de eerste serie rode stadsbussen al rondreden, werden voor de rustigere lijnen over de smalle buitenwegen een kleine serie Leyland bussen 301-324 aangekocht. De bussen zijn door Verheul gebouwd op een Leyland Leopard chassis. Ondanks alle vernieuwingen die gaande waren beschikt de RET 300 serie over een half automaat en bladveren.

Voor vele chauffeurs was de RET 300 serie hun eerste kennismaking op de bus. De wagens 301 tot en met 305 waren ingericht met een extra rempedaal en werden veelvuldig als lesbus ingezet.

De bus is teruggevonden als rijdende patatkraam na een jarenlange restauratie door de werkgroep is de bus teruggebracht tot lijnbus. Inmiddels is de restauratie enkele jaren geleden en is de bus op vele plekken geweest zelfs tot in Engeland.