Home Nieuwsbericht Koninklijke Marine – Vloot- en Roadshow! locatie: naast de Vuurtoren

Koninklijke Marine – Vloot- en Roadshow! locatie: naast de Vuurtoren

931
0
DELEN
De Koninklijke Marine zal met haar Vloot & Roadshow op zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus aanwezig zijn op Vestingdagen Hellevoetsluis!

De Koninklijke Marine zal met haar Vloot & Roadshow zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus naast de Vuurtoren staan met een mobiele klimwand in het kader.

Belangstellenden, van jong tot oud, kunnen kosteloos, onder begeleiding van het marine personeel, de 10 meter hoge klimwand beklimmen. Ze krijgen daarbij een tuigje aan dat verbonden is met een veiligheidslijn die op de grond wordt vastgehouden door een lid van de Roadshow. Verder zal de marine een promotietrailer neerzetten, een brugsimulator en een informatietent en staan de medewerkers van de marine het publiek graag te woord.
De vloot- roadshow wordt ingezet tbv evenementen in het gehele land om de marine te presenteren. Eén van de belangrijkste taken van de Koninklijke Marine is het verdedigen van het Nederlandse grondgebied en dat van bondgenoten. Ook zorgt de Marine voor de bescherming van het grondgebied en de wateren rond de Nederlandse Antillen en Aruba. Om deze taken uit te kunnen voeren zijn permanent Marine eenheden aanwezig in het Caribisch gebied.