Home Nieuwsbericht Vestingdagen Hellevoetsluis 2018 – Herken de EHBO’er! 

Vestingdagen Hellevoetsluis 2018 – Herken de EHBO’er! 

743
0
DELEN

Vestingdagen Hellevoetsluis 2018 – Herken de EHBO’er! 

EHBO vereniging Hellevoetsluis verzorgt op tal van evenementen in de gemeente Hellevoetsluis de Eerste hulpverlening. Dit doen wij met teams van opgeleide en getrainde vrijwilligers, die in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma.

Ook tijdens de Vestingdagen Hellevoetsluis 2018 zijn wij er weer. We zullen verspreid over het terrein lopen, zodat er altijd een team in de buurt is. Je herkent ons aan ons opvallend blauw met geel tenue. Onze vrijwilligers zijn uitgerust om alles tussen het plakken van een pleister tot het koelen en verbinden van een verstuikte enkel en reanimatie uit te voeren. Ook is er een eigen AED ter plaatse.

Onze centraalpost vind je in de kantine onder het gemeentehuis. Goed te herkennen aan de gele banners. Vanaf het kermisterrein loop je richting de Kerkstraat, halverwege rechts vind je de ingang. Ook op het Zuidfront, tegenover restaurant Aquarius hebben wen een post. Ook als je geen hulp nodig hebt, maar wel geïnteresseerd bent, ben je welkom om even binnen te lopen. Wij vinden het erg gezellig als je een praatje komt maken.

Graag vertellen wij over onze overige werkzaamheden. EHBO vereniging Hellevoetsluis verzorgt cursussen EHBO (EH), reanimatie/AED (automatische externe defibrillator) in de regio. Ook voor een cursus EHAK (eerste hulp aan kinderen) kan je bij ons terecht. Een benadering apart. Deze cursus is te volgen zonder enige EHBO vooropleiding en is bedoeld voor zowel papa’s en mama’s als professionele kindwerkers (denk o.a. aan gastouders). Verder kunnen wij ook de module sport- en wandelletsels verzorgen. Kinderen zelf kunnen trouwens ook bij ons terecht. Dit schooljaar hebben wij al 60 basisschool leerlingen uit groep 8 mogen voorzien van hun EHBO-certificaat Jeugd-A. Wij vinden dat een topontwikkeling!

Wist u dat de leeftijdsgrens voor het behalen van “het grote EHBO diploma” nu 15 jaar is en dat een kind met toestemming van beide ouders/verzorgers ook eerder examen mag doen.

enkele leden van ons teamVraag voor informatie over cursussen naar Tineke, Ramon of Hans.
Of neem een kijkje op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/ehbo.hellevoetsluis om een indruk  te krijgen. Herkent u ons tijdens de vestingdagen?

Tot dan!
EHBO vereniging Hellevoetsluis