Home Nieuwsbericht Herken de EHBO’er! 

Herken de EHBO’er! 

1140
0
DELEN

EHBO vereniging Hellevoetsluis verzorgt dit jaar tijdens Vestingdagen weer de eerste hulpverlening. Dit doen ze met teams van opgeleide en getrainde vrijwilligers, die in het bezit zijn van een geldig EHBO diploma.

Ze zullen verspreid over het terrein lopen, zodat er altijd een team in de buurt is. Je herkent ze aan het opvallende blauw met gele tenue. De vrijwilligers zijn uitgerust om alles tussen het plakken van een pleister tot het koelen en verbinden van een verstuikte enkel en reanimatie uit te voeren. Ook zijn er per EHBO post eigen AED’s ter plaatse.

De posten vind je in de kantine onder het gemeentehuis en in de buurt van de Centale Post van Vestingdagen. De posten zijn goed te herkennen aan de gele banners met de pijlen, rode banner met EHBO en/of een EHBO vlag met het logo. 
Ze staan ook duidelijk op onze routekaart en in de Vestingdagen app. Ook als je geen hulp nodig hebt, maar wel geïnteresseerd bent, ben je welkom om even bij ze binnen te lopen. Ze vinden het leuk als je een praatje komt maken.

Cursussen

EHBO vereniging Hellevoetsluis verzorgt cursussen EHBO (EH) inclusief Kinder EHBO, reanimatie/AED (automatische externe defibrillator) in de regio. Ze verzorgen op aanvraag ook andere specialisaties, check daarvoor de website.

Kinderen

Kinderen kunnen ook al EHBO leren. Ze geven graag jeugd EHBO op basisscholen groep 7 en of 8. Het #EHBOheld programma doet het erg goed op basisscholen en na afloop krijgen de leerlingen een EHBO certificaat Jeugd en ook op het voortgezet onderwijs kunnen ze EHBO lessen verzorgen, al dan niet voor het “volwassen EH diploma”of een Jeugd B diploma (leeftijd 12 tot en met 14 jaar).

Wist je dat de leeftijdsgrens voor het behalen van “het grote EHBO diploma” nu 15 jaar is en dat een kind met toestemming van beiden ouders/verzorgers en kader ook eventueel eerder examen mag doen.

Voor meer informatie over kun je mailen naar ehbohellevoetsluis@gmail.com of neem een kijkje op de Facebook pagina of website om een indruk te krijgen.

Hellevoetsluis Hart Veilig

EHBO Hellevoetsluis zetten zich in om “Hellevoetsluis Hart Veilig” te krijgen. Doel: zoveel mogelijk AED’s 24/7 bereikbaar zodat de 6 minuten zone ook door heel Hellevoetsluis is gedekt. Meer informatie hierover kun je vinden op de faceboek pagina Hellevoetsluis Hart Veilig of als je vragen hebt kun je mailen naar: hvsluishartveilig@hotmail.com

Tot ziens op de Vestingdagen!