Home Nieuwsbericht Bezoek gratis Lichtschip Noord Hinder tijdens de Vestingdagen

Bezoek gratis Lichtschip Noord Hinder tijdens de Vestingdagen

1133
0
DELEN
foto: Ton Pollemans

Het lichtschip Noord Hinder is open tijdens de Vestingdagen en
heeft het volgende programma:

  • bezoek gratis de Noord Hinder, een vrijwillige bijdrage wordt zeker gewaardeerd, zaterdag en zondag al open vanaf 10.00 uur!
  • voor de kinderen: Mister Magic Balloon! met mooie ballonfiguren, zaterdag & zondag van 13.00 tot 17.00 uurmister_magic_ballonartiest_1
  • zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur: oude-ambacht
  • zondag: van 13.00 tot 17.00 uur: Grootenhoeks Koor: ‘Enjoy’ met vrolijke meezingnummers
foto: Rob Kleijburg

Over de Noord Hinder:
Het Lichtschip 12 Noord Hinder werd in 1963 gebouwd en heeft tot 1994 op diverse locaties dienst gedaan als herkenningspunt op de Noordzee. De laatste positie van het lichtschip was in de nabijheid van de gevaarlijke Belgische banken voor de Zeeuwse kust.

In 1994 werd het lichtschip overbodig door de moderne navigatiemiddelen aan boord van zeeschepen. Op 21 maart 1994 werd de Noord Hinder als laatste Nederlandse lichtschip definitief van zee gehaald en vervangen door een lichtboei.

Het lichtschip ligt nu als museumschip afgemeerd aan de Koningskade in Hellevoetsluis en is als zodanig opengesteld voor het publiek. Een bezoek aan de Noord Hinder is niet alleen zeer leerzaam, maar het is ook (zeker voor kinderen) zeer avontuurlijk. Wat te denken van het beklimmen van de lichttoren? Of een bezoekje aan de kombuis of de uitkijk?