Home Nieuwsbericht Uitnodiging verlichte vlootschouw zaterdag 19 augustus 2017

Uitnodiging verlichte vlootschouw zaterdag 19 augustus 2017

143
0
DELEN

Vestingdagen Hellevoetsluis 18-20 augustus 2017

Betreft: uitnodiging verlichte vlootschouw zaterdag 19 augustus 2017

Beste watersporter, booteigenaar of watersportliefhebber,

Na het succes van vorig jaar zal er tijdens de Vestingdagen weer een vlootschouw gehouden worden. Wij vinden dat een vlootschouw in een stad als Hellevoetsluis niet mag ontbreken. Daarom nodigen wij jullie via deze wijze uit om mee te doen aan onze sfeervol verlichte vlootschouw op zaterdag 19 augustus vanaf 21.00 uur.
Vorig jaar was het voorbereiden van de vlootschouw en het gereedmaken van de schepen zeker zo gezellig als de vlootschouw zelf. We nodigen daarom iedereen uit om vrijdagavond al af te meren in de Vesting nabij het Groote Dok. De havenmeester (Pim van Vliet) zal u een ligplaats aanwijzen.

Op zaterdag zijn er natuurlijk weer volop activiteiten in en rond de vesting. Zie hiervoor: het programma op www.vestingdagen.nl

De tocht zal er ongeveer als volgt (ongeveer) uitzien:

  • 20.00 uur – zullen alle schepen gereed zijn in de vesting bij het Groote Dok.
  • Rond 21.30 – zullen de schepen losmaken en door de brug het Haringvliet op varen (richting de Heliushaven) Bij de brug zal een groet naar de Admiraal (burgemeester Milène Junius) uitgebracht worden.

Op het Haringvliet zal de vloot op veilige afstand van het vuurwerk geformeerd worden. Het vuurwerk zal rond 22.30 uur plaatsvinden.

Na het vuurwerk zullen alle schepen afmeren aan de gereserveerde kade.
Voor de deelnemers zal er een stuk kade bij de vuurtoren aan de Westkade worden gereserveerd waar de schepen na afloop van de vlootschouw af zullen meren. (Havengeld vrij)

Vlootschouw brief uitnodiging deelnemers 2017Vlootschouw brief uitnodiging deelnemers 2017Om de vlootschouw goed voor te kunnen bereiden, o.a. het regelen van de benodigde vergunningen en het aantal ligplaatsen zouden wij graag van u willen weten of u met uw schip met ons mee wilt varen.

Hiervoor kunt u een inschrijfformulier opvragen bij de coördinator van de vlootschouw en ingevuld terugsturen:

Schepen die willen blijven overnachten in Hellevoetsluis, kunnen dat aangeven op het inschrijfformulier.

Naast de schriftelijke informatie zal er op zaterdag 19 augustus rond 17.00 uur nog een palaver gehouden worden waar uiteengezet wordt hoe de tocht zal verlopen en wat er precies van u verwacht wordt.

Natuurlijk zijn ook prijzen te verdienen, dus zorg dat uw schip een geweldige uitstraling heeft.

We hopen op uw enthousiasme en een groot aantal deelnemers!

Met vriendelijke groet,

Harold Smit
Commandant Zeefakkel &
coördinator vlootschouw