Home Geen categorie Responsible Young Drivers – met 3-D tripping en een crashtest!

Responsible Young Drivers – met 3-D tripping en een crashtest!

91
0
DELEN

10153061_457340854368368_684793737621576126_nStichting Responsible Young Drivers Nederland is een verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. Het is hun doel om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Dit doen ze door het uitvoeren van ludieke, eigenwijze, innovatieve, en niet belerende bewustwordingscampagnes.

Op Vestingdagen Hellevoetsluis zullen zij aanwezig zijn aan de Koningskade.

Zaterdag 19 augustus met een crashtestCrashtest III
Bij de crashtest ondervinden bezoekers op een veilige manier hoe het is om een crash te ervaren. In een simulator nemen de bezoekers plaats, alvorens zij worden “afgeschoten”. In werkelijkheid simuleert het karretje waarin zij zitten een frontale botsing tussen de vier en zeven kilometer per uur.

Zondag 20 augustus met 3D tripping3D tripping II
Met 3D tripping rijdt de jongere in een rijsimulator naar een discotheek voor een feestje. Vervolgens rijdt diegene onder invloed van alcohol of drugs naar huis.

Als stichting richten zij zich op jongeren in de leeftijdscategorie 15-25 jaar, maar wanneer er interesse is van oudere bezoekers om deel te nemen dan zijn zij natuurlijk ook van harte welkom. De focus ligt op een aantal specifieke onderwerpen, namelijk:

  • Alcohol
  • Drugs
  • Afleiding
  • Snelheid

Al de campagnes worden uitgevoerd door promotieteams van jongeren, die specifiek zijn opgeleid om leeftijdsgenoten op een prettige en ludieke wijze aan te spreken. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat zij niet tegen het gebruik van alcohol en drugs, voor zover legaal, zijn. Ze vinden dat de keuze daartoe tot de eigen verantwoordelijkheid behoort. De boodschap is echter simpel:
Wat je ook doet, pas op jezelf, en zorg dat je op een veilige wijze thuiskomt.

De stichting wordt ondersteund door de Provincie Zuid-Holland