Home Nieuwsbericht Duckrace Hellevoetsluis voor het goede doel!

Duckrace Hellevoetsluis voor het goede doel!

160
0
DELEN

Ziek zijn doe je niet in je EENDJE!
Doe mee met de DUCKRACE van Lions Club Haringvliet en Kiwanis Brielle

De Lions Club Haringvliet en Kiwanis Brielle, maken zich samen sterk voor kwetsbare kinderen. Wij steunen het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) met het organiseren van een Duckrace. Tijdens Vestingdagen Hellevoetsluis 2017 laten wij het water van het Droogdok geel kleuren door een enorme berg badeendjes!

Wat gaan we doen?
Iedereen die net als ons het ZZF een warm hart toedraagt kan bij ons één (of natuurlijk een hele berg!) eendje(s) kopen. De eendjes worden massaal te water gelaten in het Droogdok in de Vesting van Hellevoetsluis. De eendjes worden het parcours over gespoten met een enorme waterspuit, natuurlijk onder door de luide toejuichingen van de ‘adoptieouders’ en supporters aan de wal. Zwemt jouw eendje als een van de eerste over de finish, dan maak je kans op mooie prijzen.

Bestel nu je eendjes!

tumblr_ol804p2xac1w5hz52o1_400-300x2106c9b9c48da7a6af83abef8c2a9bf0833 Duckrace €5,-
<<<<——

——>>>>
Business Duckrace €250,-

Waarom het Zeldzame Ziekten Fonds?

Alle opbrengsten van deze duckrace komen ten goede aan het Zeldzame Ziekten Fonds. Ongeveer één miljoen Nederlanders – meer dan 6 procent van onze bevolking – heeft te maken met een zeldzame aandoening. Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame Ziekten Fonds al sinds 2005. Vooral kinderen hebben helaas te maken met een zeldzame aandoening. Per jaar komen ruim 14.000 van hen te overlijden. Verder staan de gezinnen waar deze kinderen deel van uitmaken er vaak alleen voor, terwijl vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen beschikbaar zijn voor ‘bekende’ ziekten. Het Zeldzame Ziekten Fonds vindt dit onacceptabel. Daarom zamelen zij geld in voor wetenschappelijk onderzoek en geven ze bekendheid aan zeldzame ziekten. Voor meer informatie, zie de website van ZZF.

i283163839580745470._szw1280h1280_Evenement

Wat gebeurt er?
Bij het kopen van uw eendje van €5,- koopt u tevens een eigen uniek nummer (eendje blijft eigendom van de organisatie). De eendjes zijn voorzien van dit nummer De eendjes zullen op 19 augustus om 16:00 uur te water gelaten worden in het haringvliet ter plaatse van het Droogdok Jan Blanken. Op dit afgezette parcours “zwemmen/drijven” de eendjes naar de trechter, welke het einde van het parcours vormt. Mocht er tijdens dit tijdstip te weinig wind staan zal de organisatie de eendjes middels een brandspuit vooruit helpen. Het eendje welke het eerste in de trechter zit, heeft prijs en zo ook de daarop volgende eendjes tot het aantal van de prijzen welk beschikbaar zijn. De notaris zal toezien op de juiste procedure en volgorde van de eendjes.

Business Duckrace
Tijdens de Business Duckrace gebeurt eigenlijk exact hetzelfde, maar dan met het verschil dat deze op 19 augustus om 15 uur start. Daarnaast doen hier alleen bedrijven mee, welke ook eigenaar van een business duck worden. Eigenaren mogen deze ook voor de race “op-pimpen”.

Voor prijzen, spelregels en overige informatie klik HIER.

PROGRAMMA

Tijdens de Vestingdagen zal op 19 augustus de beide duckraces plaatsvinden. Het programma ziet er dan als volgt uit:

10:00 uur – Verkoop loten “Kleine” Duckrace
13:00 uur – Muziek van DJ Tim van den Houten (TMB Sounds)
15:00 uur – Start Business Duckrace
16:00 uur – Start “Kleine” Duckrace
17:00 uur – Bekendmaking prijzen van de beide races en overhandiging van de Cheque aan Zeldzame Ziekten Fonds

i283163839580745459._szw1280h1280_