Home Nieuwsbericht Droogdok bruist ook dit jaar weer tijdens Vestingdagen Hellevoetsluis!

Droogdok bruist ook dit jaar weer tijdens Vestingdagen Hellevoetsluis!

73
0
DELEN

Droogdok Jan Blanken tijdens Vestingdagen Hellevoetsluis

DSC_0936Ook dit jaar zijn er weer diverse activiteiten op het terrein van het droogdok. Natuurlijk is het droogdok zelf te bezoeken, vrijwilligers staan klaar om u te voorzien van allerhande informatie.

Droogdok Jan Blanken is helemaal van deze tijd: er is een audiotour beschikbaar, deze is gratis te downloaden. Daarnaast staan er diverse touchscreens om op een interactieve manier kennis te maken met het droogdok. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen op deze schermen spelletjes doen. Voor kinderen zijn er ook nog maritiem-georiënteerde spelletjes zoals ‘vlagseinen’.

Duckrace

Zaterdag 19 augustus organiseren de Lions Club Haringvliet en Kiwanis Brielle de Duckrace voor het goede doel. Ook dit jaar is dat het ZZF: Zeldzame Ziekten Fonds.

Wat gebeurt er?
Bij het kopen van uw eendje van €5,- koopt u tevens een eigen uniek nummer (eendje blijft eigendom van de organisatie). De eendjes zijn voorzien van dit nummer De eendjes zullen op 19 augustus om 16:00 uur te water gelaten worden in het haringvliet ter plaatse van het Droogdok Jan Blanken. Op dit afgezette parcours “Zwemmen/drijven” de eendjes naar de trechter, welke het einde van het parcours vormt. Mocht er tijdens dit tijdstip te weinig wind staan zal de organisatie de eendjes middels een brandspuit vooruit helpen. Het eendje welke het eerste in de trechter zit, heeft prijs en zo ook de daarop volgende eendjes tot het aantal van de prijzen welk beschikbaar zijn. De notaris zal toezien op de juiste procedure en volgorde van de eendjes.

Business Duckrace
Tijdens de business-duckrace gebeurt eigenlijk exact hetzelfde, maar dan met het verschil dat deze op 19 augustus om 15.00 uur start. Daarnaast doen hier alleen bedrijven aan mee, welke ook eigenaar van een ‘business-duck’ worden. Eigenaren mogen deze ook voor de race “op-pimpen”.duck-race 2

Voor alle informatie waaronder: het aanschaffen van eendje, over het goede doel of de te winnen prijzen kijken dan op de website.

Historische Voertuigen Voorne Putten

De HVVP bestaat uit een enthousiaste groep oldtimerbezitters die zich tot doel hebben gesteld het gebruik van dit historisch erfgoed te bevorderen. Zij doen dit door op regelmatige basis aan evenementen deel te nemen en toertochten te organiseren.
Ook dit jaar staan er zowel op de zaterdag als zondag weer diverse oldtimers op hete1-24-Medium-Small terrein van het droogdok opgesteld.U kunt de auto’s van dichtbij bewonderen en de eigenaren geven graag tekst en uitleg.

 

Muziek

Op beide dagen treedt het shantykoor “3X Niks” uit Heenvliet op.
Zaterdag 19 augustus: 13.00 uur en om 14.15 uur
Zondag 20 augustus: 14.30 uur en om 15.30 uur

Kom luisteren naar de zeemansliederen over alles wat een zeeman roert: zijn schip, de zee, zware stormen, dronkenschap en uiteraard de vrouwen.

Zondag staan de grote trommels van de Taidoki’s van de Taiko Acedemi Araumi Daiko opgesteld voor hun spectaculaire optredens.

IMG_1200Tijden: 12.00 / 13.00 / 14.00 / 16.00 uur

Ook voor bezoekers bestaat er weer de gelegenheid het eens “te proberen”. Schroom niet en neem de trommelstoken ter hand!

Kortom, het Droogdok Jan Blanken bruist ook dit jaar weer tijdens
Vestingdagen Hellevoetsluis!