Home Nieuwsbericht Donderdag 06/07 Aftrap & Vrijwilligersavond Vestingdagen Hellevoetsluis

Donderdag 06/07 Aftrap & Vrijwilligersavond Vestingdagen Hellevoetsluis

98
0
DELEN

Aftellen naar Vestingdagen Hellevoetsluis 2017

Nog een paar weken en dan is het rond het 3e weekend van augustus weer groot feest in de Vesting van Hellevoetsluis. De dagen staan weer vol gepland met allerlei activiteiten voor jong & oud.

De kermis begint al op woensdag de 16e en donderdagavond staat er weer een Gooische Avond met als thema “The Love Boat Edition” op het programma in de feesttent. Vrijdagavond 18 augustus worden, na de traditionele road-run door Hellevoetsluis van stoommachines, oude vrachtwagens en tractoren, de Vestingdagen Hellevoetsluis officieel geopend. Bezoekers kunnen zowel de zaterdag 19 als zondag 20 augustus verzekerd zijn van activiteiten op het land, op het water en in de lucht.

Het bestuur van stichting Vestingdagen Hellevoetsluis heeft zich dit jaar ingezet om het onderdeel stoom uit te breiden. Zo’n 35 stoommachines zullen acte de présence geven: een greep uit de vastgelegde deelnemers: stoomtractoren, stoombaggermolen, een stoom-zaagbank, er wordt een weg aangelegd met behulp van stoommachines, een brandweerspuit op stoom en er kan meegevaren worden op een 3-tal stoomslepers. Wim de Zeeuw is coördinator stoom binnen het bestuur en is trots op het aantal deelnemers. “Na het succes van vorig jaar, wilden we dit jaar vooral inzetten op ‘werkend stoom’, zodat bezoekers meer zien dan alleen een stilstaande stoommachine”.

Daarnaast staan er oude-vrachtwagens, tractoren en stationaire machines, de UNMOG-club Nederland, diverse militaire voertuigen en nog veel meer waarlangs bezoekers kunnen lopen om al dat moois van dichtbij te bekijken. Eigenaren geven natuurlijk graag uitleg over wat er te zien is.

“Het programma is heel divers, te veel om hier allemaal op te noemen”, geeft secretaris Erik Noordzij aan. “We zijn druk bezig om alles overzichtelijk op onze website te vermelden, dus voor een actueel overzicht is www.vestingdagen.nl het juist medium.”  Voor kinderen is er het kinderplein met springkussens, ze kunnen spelletjes doen bij het Brandweermuseum en er wordt gewerkt aan een heus sportplein. Daar zullen lokale sportverenigingen zich presenteren en kinderen kunnen er diverse sporten uitproberen.

“De Vesting zelf herbergt al heel veel moois, zoals de musea, het Droogdok Jan Blanken en de schepen aan de Koningskade. Voeg daar onder andere bij een Ibizamarkt, een braderie, een autoplein, muziekoptredens, gezellige terrasjes, oude-ambachten in de Molenstraat, de kanonniers, helikopterrondvluchten, vuurwerk en vlootschouw. Zo kom je al snel tot een breed en toegankelijk programma voor het hele gezin”.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers en sponsors is dit evenement niet mogelijk. Gelukkig is er al een vaste harde kern aan vrijwilligers die ook dit jaar vol enthousiasme weer mee doen. Toch zoekt de organisatie nog vrijwilligers. Zij zijn nog nodig voor het bemensen van de kassa voor het meevaren met de stoomslepers, voor op- en afbouwwerkzaamheden, het opvangen en begeleiden van deelnemers, kleinere hand- en spandiensten en om bezoekers te voorzien van informatie.

Op donderdagavond 6 juli is er een informatieavond. Deze avond is bedoeld voor de huidige en eventuele nieuwe vrijwilligers. De avond begint om 20.00 uur met een korte presentatie over het evenement en geïnteresseerden kunnen zich daarna opgeven als vrijwilliger.

Locatie van deze informatieavond = kantine van het gemeentehuis in Hellevoetsluis; toegang via de zijdeur aan de kant van de parkeerplaats. Noordzij: “we hopen op die avond nieuwe, jonge, vrijwilligers enthousiast te krijgen om ons te komen helpen. Het evenement is een begrip in Hellevoetsluis en ver daarbuiten. Maar zonder de hulp van vrijwilligers is dit onmogelijk om uit te voeren”.

Contact met de stichting is mogelijk via de mail: info@vestingdagen.nl