Home Nieuwsbericht “De Heilige Koe”, volop ruimte voor oldtimer trucks, autobussen en het...

“De Heilige Koe”, volop ruimte voor oldtimer trucks, autobussen en het ‘Autoplein’

202
0
DELEN

“De Heilige Koe”, volop ruimte voor oldtimer trucks,
autobussen en het ‘Autoplein’

 Het Bastion zal dit jaar weer vol staan met vrachtwagens en autobussen. Coördinator van dit onderdeel is Gerard de Werk. Al vrij vroeg in het jaar is hij druk in de weer om eigenaren van trucks enthousiast te woord te staan en zo een breed en interessant aanbod neer te zetten.

IMG_0207Deelnemers aan dit onderdeel zijn de Historische Automobiel Vereniging (HAV), de US Heavy Duty Truck Owners Club, stichting Haags Bus Museum en de stichting Veteraan Autobussen. Met zo’n 40 oldtimertrucks, 10 grote Amerikaanse trucks (met oplegger) en 10 bussen valt er weer genoeg te zien! Enthousiaste eigenaren vertellen u graag iets over hun truck.

Extra leuk zijn de oldtimertrucks van een aantal lokale ondernemers. Zo is er de Ford AA-truck uit 1930 met een open laadbak, van dhr. Den Bakker. Zo’n model gebruikte zijn opa vroeger om groenten naar de veiling in Brielle te brengen. Van Orselen Transport uit dcp_6673Nieuwenhoorn vaardigt een DAF-truck uit 1965 af. Deze truck heeft een kenmerkende ‘torpedo-front’ en is ingezet voor het vervoer van melkbussen. Verder vindt u nog een Mercedes Benz L311 uit 1957 van Auto Wüst en de onlangs aangekocht T-Ford 1921 met bulkwateropbouw van Europoort Industrie Diensten.

Gerard de Werk is ook coördinator van het ‘Autoplein’ aan de Burgmeester van der Jagtkade. Na het succes van vorig jaar zullen er in het weekend van 19 en 20 augustus 13 dealers aanwezig zijn die 19 automerken vertegenwoordigen. Ieder merk zal een 4-tal auto’s neerzetten en de aanwezige medewerkers voorzien bezoekers natuurlijk van informatie. Met hun deelname aan het ‘Autoplein’ is een dealer ook meteen sponsor van het evenement. Met het geld dat de stichting op die manier binnenhaalt kunnen andere onderdelen op het evenement mogelijk gemaakt worden.

foto: Anton Huber
foto: Anton Huber